Wabke Bouman Zhineng Qigong

Betrek je fysieke lichaam voor herstel en rust

Een mooie aanvulling op Mindfulness, Meditatie en Stilte is Qigong. Een eeuwenoude Chinese bewegingsleer waarin zachte beweging gecombineerd wordt met focus en meditatie. Het wordt niet voor niets soms als Mindful Bewegen vertaald. Een qigong docente met wie ik graag samenwerk en die qua gedachtengoed op één lijn zit met wat ik doe is Wabke.

“Vanuit een achtergrond van meditatie, healing en sjamanisme kwam ruim drie jaar geleden qigong op mijn pad als methode en kapstok om mensen te begeleiden naar meer harmonie, ruimte en lichtheid in leven. Het grote voordeel wat mij betreft is dat het lichaam en geest samen brengt. Heel vaak blijft dit gescheiden en ontwikkelen we ons óf spiritueel óf wereld. Om als compleet mens te leven is het noodzaak om die te verbinden. De qigong bewegingen zijn over het algemeen zachter dan veel yoga houdingen en het is aan te passen naar iedere fysieke conditie.”

Naast qigong lessen in Rhenen en Den Haag biedt Wabke een online abonnement met dagelijkse 20-minuten lessen èn diverse cursussen waarin je de oefeningen, achtergronden en theorie aantreft.

Wil je meer weten?

Vraag de gratis 4-daagse introductietraining aan,

of doe mee met het gratis webinar ‘Wat ik van de Qigong meesters leerde’.

Meer informatie over het abonnement tref je hier.